Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
śmietana kremowa 30% lub 36% 3 łyżki
pieczarki 2 sztuki
boczek parzony 4 plastry
masło klarowane 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczarkami

Wykonanie jajecznicy z dodatkami:
Boczek podsmażamy na chrupko na patelni. Wyjmujemy.
Na patelnię wkładamy 1 łyżkę masła i podsmażamy pieczarki pokrojone w plastry. Musimy je przypiec, aby nie podchodziły wodą.
Masełko roztapiamy na patelni, w miseczce widelcem roztrzepujemy jajko i śmietanę. Wlewamy na patelnie i chwilkę odczekujemy, aż zacznie się ścinać, nie mieszamy!, ale za pomocą szpatułki drewnianej zwijamy jajecznicę do środka (wtedy wypływa na zewnątrz jajecznica do ścięcia). Dodajemy pieczarki i boczek- delikatnie mieszamy ze sobą. Solimy i pieprzymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 21.02.2013 09:49
apetyczna
leonowie 21.02.2013 09:34
ojjj, zjadłabym:)
miroslawa 21.02.2013 09:24
smaczne, ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak