Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z papryką i pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
cebula 1/2 szt
pieczarki 5 dag
masło 1 łyżka
papryka czerwona 1/3 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
mleko 1 łyżka
pieprz do smaku
szczypiorek usiekany

Porada

Podawać od razu po przygotowaniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z papryką i pieczarkami

Na rozgrzanym maśle lekko zeszklić drobno posiekaną cebulę. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i posiekane pieczarki, podsmażyć. Jajka wbić do miseczki, dodać przyprawę kucharek. Wlać łyżkę mleka, dodać odrobinę pieprzu. Wlać łyżkę mleka, dodać odrobinę pieprzu. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Wlać do podsmażonych pieczarek z warzywami. Smażyć do momentu ścięcia się jajek. Wyłożyć na talerze, posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 27.11.2014 23:39
niezłe śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak