Jajecznica z ogórkiem

Jajecznica z ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • ogórek świeży

    10 cm
  • mleko

    5 łyżek
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórka obrać, pokroić w kostkę.
Patelnię rozgrzać z mlekiem, wbić jajka, szybko posolić i popieprzyć.
Wrzucić krojonego ogórka i mieszać stopniowo zbierając brzego ścinających jaj.
Spożywać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 22.06.2012 20:09
jestem wielkim amatorem jajecznic
matriasik 11.05.2012 01:44
Fajne połączenie z ogórkiem :)
1j1o1l1a1 03.05.2012 16:45
nie praktykowałam z ogórkiem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat