Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z kabanosami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
kabanos 4 sztuki
cebula 0,5 sztuki
oliwa
czosnek 1 ząbek
Sól ziołowa jodowana Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z kabanosami.

Cebulę pokroiłam w paseczki,piórka,a kabanosy w krążki,talarki(jedne grubsze,inne cieńsze).Na patelni rozgrzałam oliwę z oliwek i wrzuciłam cebulę.Cebulkę lekko posoliłam i chwilkę podsmażałam.Następnie dodałam pokrojonego kabanosa i przeciśnięty przez praskę,wyciskacz ząbek czosnku.Posypałam wszystko sporą ilością suszonej naci pietruszki.Na patelnię do wszystkich składników wbiłam jajka.Smażyłam jajka jednocześnie rozcierając je,mieszając drewnianą łopatką.Na sam koniec doprawiłam słodką mieloną papryką,solą i pieprzem do smaku.
Zjadaliśmy prosto z patelni,taka najsmaczniejsza.Polecam zjadać jajecznicę w towarzystwie razowego chleba z masłem i świeżo zaparzonej, jedynie lekko przestudzonej słodzonej herbaty z cytryną.Jajecznica na śniadanie w zimie jest jak znalazł,dostarczy energii,niezbędnego do ogrzania,utrzymania ciepła tłuszczyku,a do tego jest sycąca,przyjemna dla oka,bo dość kolorowa,przyjemna dla podniebienia,bo dość solidnie doprawiona,dosmaczona.Poza tym takie śniadanie to trafione śniadanie,bo pochłania mało czasu,a zaspokoi głód na długo-do obiadu na pewno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 21.02.2013 18:21
jutro na sniadanie zrobie, akurat mam kabanosy :)
gosia1988 19.02.2013 11:47
lubię taką jajecznicę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak