Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6-7 szt
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1/4 łyżeczki
  • masło klarowane

    1,5 łyżeczki
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    8-10 lisyków
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek niedźwiedzi umyć i osuszyć, pokroić drobno .Roztopić masło klarowane na patelni i wbić jajka . Rozmieszać , przyprawić solą czosnkową i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu.Pod koniec dodać pokrojony czosnek niedźwiedzi .Przełożyć na talerzyk i podawać z pieczywem zaraz po przygotowaniu na ciepło .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 28.06.2017 07:20
Smaczna i pożywna jajecznica;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat