Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim

Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6-7 szt
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1/4 łyżeczki
  • masło klarowane

    1,5 łyżeczki
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    8-10 lisyków
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajecznica z czosnkiem niedźwiedzim

Czosnek niedźwiedzi umyć i osuszyć, pokroić drobno .Roztopić masło klarowane na patelni i wbić jajka . Rozmieszać , przyprawić solą czosnkową i pieprzem i smażyć na wolnym ogniu.Pod koniec dodać pokrojony czosnek niedźwiedzi .Przełożyć na talerzyk i podawać z pieczywem zaraz po przygotowaniu na ciepło .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Bożena Matuszczyk 28.06.2017 07:20
Smaczna i pożywna jajecznica;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat