Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczkiem i ziołami prowansalskimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
boczek 6 plastrów
Zioła prowansalskie suszone Prymat
majeranek
sól i pieprz
cebula 1 szt
wędlina 6 plastrów
natka pietruszki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczkiem i ziołami prowansalskimi

Jajka sparzyć i wbić je do miseczki, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie, wymieszać.
Cebulę obrać i pokroić wg. uznania.
Dowolną wędlinę ok 6 plasterków pokroić drobno.
Na rozgrzaną patelnię kładziemy plastry boczku, przyprawiamy do smaku i smażymy z obu stron. W połowie smażenia dodajemy pokrojoną cebulkę i wędlinę. Jak już cebulka nam sie ładnie zeszkli dodajemy roztrzepane jajka z przyprawami.
Dokładnie mieszamy i smażymy aż nam się jajka zetną.
Gotową jajecznice przekładamy na talerzyki i posypujemy majerankiem oraz natką pietruszki.
Smacznego))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.04.2015 19:14
lubię takie śniadania
Konczi 12.04.2015 10:53
Smaczne śniadanko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak