Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z boczkiem i miętą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
boczek 100-150 gram
mięta liście 1 garść
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z boczkiem i miętą

Boczek pokroić w średniej wielkości kostkę i zrumienić na patelni. Jajka wbić na miseczkę, roztrzepać lekko widelcem. Wlać do boczku i smażyć na małym ogniu, aż jajka się zetną. Tuż przed końcem dodać posiekane listki mięty. Wymieszać, przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 28.05.2016 00:48
same smakołyki do zjedzenia
Skotka 27.05.2016 21:55
Pyszne śniadanie:)
AZgotuj 27.05.2016 18:39
pyszna, a mięta bardzo ciekawa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak