Jajecznica podana na pszennym chlebie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 szt
  • kiełbasa krakowska

    150 gram
  • cebula

    1 szt
  • szczypiorek

    1/5 pęczka
  • masło

    2 łyżki
  • mleko

    2 łyżki
  • chleb pszenny

    8 ktomek
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać masło na patelni,dodać pokrojoną na drobno kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę,podsmażyć.Do miski wybić umyte jajka,dodać mleko,pieprz i sól do smaku,roztrzepać wszystko widelcem.Jajka wlać na patelnię i całość smażyć aż się zetną na końcu dodać posiekany szczypiorek.Ciepłą jajecznicę nałożyć na kromki pszennego chleba,kromki przeciąć na pół .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 02.10.2013 23:56
super śniadanko:-)
Beata23 15.09.2013 15:39
pożywne śniadanko
Ania67 29.08.2013 10:19
Przepadam za taka jajecznica
Agnieszka-87-25 17.07.2013 07:26
coś na kolacyjkę lub śniadanko
Dorota59 04.07.2013 13:34
smaczne śniadanako
Neetka90 03.04.2013 12:57
takiej jeszcze nie jadłam
PaniMISIOWA 10.03.2013 12:37
fajny pomysł
Rafał10 09.03.2013 11:32
to musi być pyszne
Milena87 08.03.2013 21:19
świetna :)
beniaminek 08.03.2013 21:19
fajne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat