Jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 sztuki
  • masło

    4 łyżki
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • czosnek mielony

    1 szczypta
  • sól do smaku

  • sałata

    4 liście
  • jajka

    8 sztuk
  • pieprz biały mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście sałaty umyć, osuszyć. Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć. Odwrócić, żeby sok spłynął. Szczypiorek posiekać. Masło rozpuścić na patelni. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem, wlać na patelnię. Dodać szczypiorek, smażyć mieszając do ścięcia się jajek wg uznania. Dodać szczyptę mielonego czosnku, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać. Pomidory oprószyć w środku solą oraz pieprzem.Do pomidorów nałożyć jajecznicę.Podać na liściach sałaty z pieczywem.


Mój nick milutka1609

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 19.08.2012 17:52
ładne !
Katarzyna/kate1980 16.08.2012 21:52
świetnie podana
elficzna 15.08.2012 17:01
fajnie podana w pomidorku :)
parysek10 15.08.2012 15:35
ładnie wygląda
ziutula 15.08.2012 13:44
smacznie podano do stołu..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat