Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 sztuki
masło 4 łyżki
szczypiorek 1/2 pęczka
Czosnek suszony Prymat w młynku 1 szczypta
sól do smaku
sałata 4 liście
jajko 8 sztuk
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica

Liście sałaty umyć, osuszyć. Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć. Odwrócić, żeby sok spłynął. Szczypiorek posiekać. Masło rozpuścić na patelni. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem, wlać na patelnię. Dodać szczypiorek, smażyć mieszając do ścięcia się jajek wg uznania. Dodać szczyptę mielonego czosnku, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać. Pomidory oprószyć w środku solą oraz pieprzem.Do pomidorów nałożyć jajecznicę.Podać na liściach sałaty z pieczywem.


Mój nick milutka1609

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 19.08.2012 17:52
ładne !
Katarzyna/kate1980 16.08.2012 21:52
świetnie podana
elficzna 15.08.2012 17:01
fajnie podana w pomidorku :)
parysek10 15.08.2012 15:35
ładnie wygląda
ziutula
ziutula 15.08.2012 13:44
smacznie podano do stołu..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak