Jajecznica

Jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    4 sztuki
  • masło

    4 łyżki
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • Czosnek suszony Prymat w młynku

    1 szczypta
  • sól do smaku

  • sałata

    4 liście
  • jajko

    8 sztuk
  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Jajecznica

Liście sałaty umyć, osuszyć. Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć. Odwrócić, żeby sok spłynął. Szczypiorek posiekać. Masło rozpuścić na patelni. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem, wlać na patelnię. Dodać szczypiorek, smażyć mieszając do ścięcia się jajek wg uznania. Dodać szczyptę mielonego czosnku, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać. Pomidory oprószyć w środku solą oraz pieprzem.Do pomidorów nałożyć jajecznicę.Podać na liściach sałaty z pieczywem.


Mój nick milutka1609

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

adelajda 19.08.2012 17:52
ładne !
Katarzyna/kate1980 16.08.2012 21:52
świetnie podana
elficzna 15.08.2012 17:01
fajnie podana w pomidorku :)
parysek10 15.08.2012 15:35
ładnie wygląda
ziutula
ziutula 15.08.2012 13:44
smacznie podano do stołu..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat