Jajeczne pulpeciki z mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko ugotowane na twardo

    6 sztuk
  • mozzarella małe kulki

    6 sztuk
  • szczypior

    5-6 gałązek
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • majonez

    1 łyżka
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka z jajek
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • mąka pszenna

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Ugotowane jajka studzimy , obieramy , rozgniatamy widelcem.Szczypiorek siekamy drobno , dodajemy do jajek. Wpijamy jajko , bułkę tartą,majonez oraz wszystkie przyprawy.Wyrabiamy rękoma masę. Bierzemy po troszku masy ,rozpłaszczamy w dłoni ,na środek kładziemy kulkę mini mozzarelli.Sklejamy pulpecika.
2.Na patelni rozgrzewamy olej/smalec.Pulpeciki dokładnie obtaczamy w mące ,smażymy na rumiano po parę sekund z każdej strony.
SzczyptaChili
Polecam na obiad do ziemniaków i sałatki lub kolację do pieczywa

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SzczyptaChili 31.12.2015 10:59
Dziękuję :)
Jadwiga/Jaga85 30.12.2015 14:58
Pomysłowo!
Ewelina1991 30.12.2015 14:13
smacznie wyglądają!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat