Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczna zapiekanka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 200 g
ser żółty 1 plaster
szparagi konserwowe 4 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 4 szt
mleko 50 ml
pomidorki koktajlowe 5-6 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczna zapiekanka

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić.
W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą.
Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Po 5 min z każdej strony. Następnie kroimy na 1 cm kawałki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajka mieszamy z mlekiem i mąką (1 łyżka), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wylewamy do blaszki, układamy połówki pomidorków.
Całość pieczemy ok. 20 min w temperaturze 180°C.
Przed podaniem oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 17.01.2017 23:30
Ciekawy pomysł
Stenka 17.01.2017 19:33
ciekawa propozycja
cukiereczek 17.01.2017 17:57
ciekawy przepis
Aleksandra/Olcia 17.01.2017 15:19
a ja przed obiadem.....aż zgłodniałam
2milutka 17.01.2017 13:06
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak