EWI

jaja z farszem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja na twardo

    10 szt.
  • majonez

    2 łyżki
  • ogórek konserwowy

    5 szt.
  • papryka konserwowa

    5 kawałków
  • ser żółty

    15 dkg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - jaja z farszem foto
Ugotowane na twardo jaja kroimy na pół i wydrążamy łyżeczką (bądź obieramy i kroimy. Wyjmujemy żółtka, a białka układamy na talerzu.
Krok 2 - jaja z farszem foto
Ogórek, paprykę kroimy w bardzo drobną kosteczkę, odsączamy i dodajemy do żółtek. Ser ścieramy na tartce o małych oczkach. Dodajemy majonez, sól, pieprz i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - jaja z farszem foto
Z masy formujemy kuleczki i uzupełniamy nimi białka.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 18.10.2014 13:08
faszerowane jajka to ja zawsze mogę jeść
ppaulina 08.07.2014 14:44
pyszne jajeczka
Katarzyna54 05.03.2013 08:50
muszę zrobić takie
[email protected] 13.02.2013 10:30
zrobie takie na pewno
MAR3STA 10.02.2013 18:13
smakowite
Kulinarna Ja 28.01.2013 21:59
mmm uwielbiam!
Betka 10.01.2013 21:58
pycha;)
Andysz 08.01.2013 10:16
mmmm pychota!!!;D
IwonaDD 06.01.2013 18:58
chodza za mną takie jajka,zdecydowanie smaczna inspiracja, dziekuje !
Anitapaj 05.01.2013 13:57
ale świetny pomysł!;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat