Jaja sadzone po pekińsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 sztuki
  • olej

    2 łyżki
  • szczypiorek

    1 łyżka usiekanego
  • sos sojowy

    2 łyżeczki
  • ryż

    2 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja wybijać na talerzyk i ostrożnie wlewać na rozgrzany olej, smażyć na małym ogniu do częściowego ścięcia białka.Żółtka kilka razy polewać gorącym olejem. Posypać szczypiorkiem i smażyć dalej przez chwilę,Jaja ułożyć na gorącym ryżu i polać sosem sojowym.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakowita 12.07.2011 17:37
ciekawy przepis ,jeszcze takich nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat