jaja na sałatce majonezowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 sztuk
  • świeza sałata

    trochę
  • majonez

    trochę
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować jaja na twardo. Przygotować sałatkę majonezową z połowy ilości składników podanych w przepisie, pozostawić trochę majonezu do polania jaj. Pięć listków sałaty zielonej średniej wielkości opłukać, otrząsnąć i ułożyć na prostokątnym półmisku. Na każdy listek położyć porcję sałatki i na sałatce obrane jajo; jajo podać gęstym sosem majonezowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat