Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowy sernik na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód;

biszkopty okrągłe ok.200 g,
masło lub margaryna 100 g,
cukier puder 2 - 3 łyżki,

masa serowo - jagodowa;

serek homogenizowany 6 op. waniliowe
jagody 400 g,
cukier 1/2 szkl,
Żelatyna wieprzowa Prymat 50 g,

masa śmietankowa;

śmietana 30% 400 ml,
cukier puder 2 łyżki,
fix do śmietany 2 op,
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 -3 łyżeczki,

dodatkowo;

jagody do dekoracji,

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowy sernik na zimno

Spód;
Biszkopty rozdrabniamy walkiem do ciasta przez folię, mieszamy z cukrem i stopionym masłem. Gotową masą wykładamy na spód średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i dociskamy palcami.
Masa serowo - jagodowa.
Jagody po rozmrożeniu miksujemy blenderem z cukrem,następnie masę łączymy z serkami homogenizowanymi waniliowymi.
Do masy dodajemy rozpuszczoną letnią żelatynę i mieszany.
Wstawiamy na 20 minut do lodówki, a następnie wylewamy na biszkoptowy spód. Schładzamy godzinkę.
Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem,pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix.
Ubitą śmietanę łączymy z rozpuszczoną letnią żelatyną i wykładamy na wierzch sernika.
Dekorujemy jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:24
dobre ciasto.
Babeczka35 20.04.2018 08:08
Pyszny serniczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak