Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowy sernik na zimno
Biszkopty rozdrabniamy walkiem do ciasta przez folię, mieszamy z cukrem i stopionym masłem. Gotową masą wykładamy na spód średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i dociskamy palcami.
Masa serowo - jagodowa.
Jagody po rozmrożeniu miksujemy blenderem z cukrem,następnie masę łączymy z serkami homogenizowanymi waniliowymi.
Do masy dodajemy rozpuszczoną letnią żelatynę i mieszany.
Wstawiamy na 20 minut do lodówki, a następnie wylewamy na biszkoptowy spód. Schładzamy godzinkę.
Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem,pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix.
Ubitą śmietanę łączymy z rozpuszczoną letnią żelatyną i wykładamy na wierzch sernika.
Dekorujemy jagodami.