Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagodowa mrożona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
woda 150 ml
mleko 100 ml
syrop z jagód z całymi owocami 3 łyżki
sok z cytryny kilka kropel
nalewka 1 miodowa

Przepis i sposób przygotowania na: jagodowa mrożona

Kawę zalewamy wrzątkiem a następnie studzimy.

Syrop jagodowy z całymi owocami mieszamy dokładnie z nalewką miodową oraz cytryną. Cytrynę dodajemy dla wzmocnienia smaku nalewki. Wlewamy na dno naczynia.

Do ostudzonej kawy dodajemy zimne mleko i bardzo delikatnie wlewamy do kieliszka(po ściance, aby zachować warstwy kawy).

Na koniec dorzucamy jagodowe kostki lodu.Robi się je bardzo łatwo.Wystarczy do pojemnika na lód wlać lekko rozcieńczony sok jagodowy oraz dorzucić kilka owoców.Zamrozić i gotowe.
Proste a robi wrażenie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 07.09.2013 13:21
wyśmienite! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak