Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
składniki manny
-
mleko 3,2%
2 szklanki -
kasza manna
5 łyżek -
jagody
1 szklanka -
maliny świeże
10 sztuk -
jeżyny
7 sztuk -
mięta
2 gałązki -
ciastka zbożowe
5 sztuk
Sposób przygotowania
W garnku zagotowuję mleko i wsypuję stopniowo kaszkę mannę cały czas mieszając. Można dodać cukier, ja nie dodałam. Jak zgęstnieje zdejmuję z ognia.
Jagody dokładnie płuczę. Do miseczek wykładam połowę kaszki, dodaję jagody i wylewam pozostałą kaszkę. Odstawiam do przestygnięcia.
Łyżkę jagód miksuję na sos. Kaszkę wyjmuję z miseczek, dekoruję malinami, jeżynami, jagodami i ciasteczkami, polewam sosem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się