Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina z grilla po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso jagnięce bez kości 60 dag
czosnek 2 ząbki
oliwa 100 ml
sok z cytryny 50 ml
rozmaryn świeży 2 łyżki
tabasco 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Podawać z surówką i ziemniakami.

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina z grilla po grecku

Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Do miski wlać oliwę, dodać sok z cytryny, rozmaryn, tabasco. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, natrzeć solą i pieprzem. Włożyć do marynaty i pozostawić na 1-2 godziny. Następnie ułożyć na grillu i po kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak