Jaglany przegląd

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1/2 woreczka
  • brokuł

    1/2 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • olej do smażenia

  • kiełbasa krakowska

    sucha 10 dkg
  • pieczarki

    2 duże sztuki
  • bazylia świeża

    10 listków
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jaglany przegląd foto
Jaglany przegląd, czyli ugotowana kasza jaglana podsmażona z tym, co znalazłam w lodówce. Prosto i smacznie:)
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.
Krok 2 - Jaglany przegląd foto
Brokuł ugotować w osolonej wodzie prawie do miękkości, odcedzić, podzielić na małe różyczki.
Krok 3 - Jaglany przegląd foto
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 4 - Jaglany przegląd foto
Do cebuli dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, podsmażyć ją.
Krok 5 - Jaglany przegląd foto
Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, usmażyć je, lekko doprawić solą i pieprzem.
Krok 6 - Jaglany przegląd foto
Dodać kaszę, wymieszać, chwilę razem podsmażać.
Krok 7 - Jaglany przegląd foto
Na koniec dodać brokuł i posiekaną bazylię.
Krok 8 - Jaglany przegląd foto
Wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat