jabłkowo rodzynkowe francuskie....

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • jabłka

    6 sztuk
  • cukier

    2 łyżki
  • jajko

    1 do posmarowania
  • rodzynki

    3/4 (sparzone)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rodzynki sparzyć wrzątkiem, jabłka pokroić na duże cząstki

na patelni chwilę poddusić jabłka z rodzynkami i dwoma łyżkami cukru do odparowania wody i ostudzić

ciasto francuskie podzielić na równe kwadraty

na każdy kwadrat na środek położyć cząstki jabłka z rodzynkami

rogi ciasta założyć na środek i je zlepić na środku

każdy posmarować jajkiem roztrzepanym i piec ok 20 minut w 200C
SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 19.01.2013 21:38
Genialny wypiek.
malaczarna23 19.01.2013 21:16
super!
pierniczkowo 07.06.2012 09:52
uwielbiam ciasto francuskie w połączeniu z jabłkami, pycha:)
MAR3STA 19.04.2012 18:49
bardzo apetyczne
olkaaa 19.04.2012 08:14
moje ulubione
iziona 19.04.2012 07:47
Szybciutko i pyszniutko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat