Jabłkowo- brzoskwiniowa tarta z lawendą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • olej roślinny

    1/3 szklanki
  • szczypta soli

  • woda zimna

    3 łyżki
  • brzoskwinie w puszce

    3 szt
  • lawenda

    2 suszona
  • jabłka

    500 pokrojone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy ciasto (ważne, aby woda była bardzo zimna) i wkładamy na 30 min do zamrażalki. Kroimy jabłka i brzoskwinie, następnie podsmażamy je na patelni. Do farszu dodajemy lawendę i delikatnie wszystko mieszamy. Wyjmujemy ciasto z zamrażalki i wykładamy nim formę. Pieczemy przez 30 min w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 13.11.2012 07:25
super że z lawendą jakaś nowość
Andysz 16.10.2012 16:09
świetny przepis;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat