Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w sosie imbirowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
rodzynki 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
cukier wanilinowy 2 łyżki
żółtko jajek 3 sztuki
budyń śmietankowy 1 łyżeczka
żurawina
imbir starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w sosie imbirowym

Jabłka umyć, wyciąć z nich gniazda nasienne. Środek wypełnić rodzynkami wymieszanymi z suszoną żurawiną.
Wstawić na 10 minut do nagrzanego na 190 stopni piekarnika.

Przygotować sos: do mleka dodać starty imbir i zagotować. Wystudzić. Żółtka wymieszać z mlekiem, cukrem waniliowym i 1 łyżeczką budyniu śmietankowego, podgrzewać na parze cały czas mieszając. Gdy sos zrobi się gęsty polać nim upieczone jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sasanka 08.12.2013 19:45
Ciekawy przepis, ja ostatni pochłaniam imbir na tony wiec wypróbuję ten przepisik :) a na taką pogodę to akurat deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak