Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pod Waniliowym Welonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
mleko 1 szklanka
cukier 1 lyzka
żółtko jajek 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1 lyzeczka
rodzynki 1 lyzka
dżem 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pod Waniliowym Welonem

1. Jabłka umyć, wytrzeć. Wydrążyć gniazda nasienne. W otwory włożyć po łyżeczce dżemu. Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C.
2. Żółtko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką, po czym zalać wrzącym mlekiem. Podgrzewać aż sos zgęstnieje. Sosem zalać jabłka 5 minut przed końcem pieczenia. Posypać umytymi i osaczonymi rodzynkami.

Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia i gotowania: 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 09.03.2012 17:38
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak