Jabłka pieczone z bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 sztuki
  • rodzynki

    3 łyżki
  • miód

    4 łyżki
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • goździki całe

    12 sztuk
  • orzechy laskowe

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki i wydrążyć z nich gniazda nasienne tak, aby nie uszkodzić spodu jabłka. Orzechy laskowe należy posiekać, dodać do nich namoczone wcześniej w wodzie rodzynki, całość wymieszać i nakładać do jabłek, polać miodem. W jabłka wbić po 4 goździki, układać je w naczyniu żaroodpornym i zapiekać je w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Następnie posypać cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 07.01.2013 20:36
Super
cukiereczek 14.03.2012 08:47
ciekawe
Koper 05.09.2011 22:52
ciekawe połączenie :)
Wacław 23.07.2011 09:08
dobreeeeeeeeee 1
owca441 14.07.2011 22:24
rewelacyjne
novita26 02.05.2011 11:01
mniam
Magdalena80 13.04.2011 23:51
pyszności
Barbara55 18.02.2011 18:59
pieczone jabłka to fajny deser
kielcok1 02.02.2011 15:45
fajny deser
fasola 11.01.2011 22:23
szybkie i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat