Jabłka faszerowane powidłami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    6 szt
  • powidła

    6 łyżeczek
  • cukier

    3 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, odciąć wierzchołki, wydrążyć gniazda nasienne i pokropić sokiem z cytryny. Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, napełnić powidłami i posypać cukrem. Przykryć wierzchołki. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 03.03.2014 18:06
Uwielbiam takie jabłuszka.
Iwusia 28.07.2013 23:17
prezentują się smakowicie
Motorek 30.10.2012 07:39
smaczny deser
Iwona51 14.01.2012 10:20
smaczne
Monika193 23.06.2011 23:11
fajne
mehia 12.06.2011 10:01
niezłe
Gosia32 09.06.2011 10:04
pycha
MAR3STA 27.02.2011 10:28
zapiekanych jabłek dawno nie robiłam;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat