Jabłka do niczego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier wanilinowy

    32 g
  • mąka

    5 łyżek
  • jabłko

    5 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne posmarowac masłem i ułozyć jabłka. Jeśłi robicie na normalnej blaszce to jabłka układać na papierze do pieczenia. Jabłka posypać cukrem waniliowym. Jajka ubić z cukrem, dosypać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wlać na jabłka. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 30 minut. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 10.02.2013 23:51
pyszne
gosia561 09.08.2011 12:02
dobre jabłuszka
eli82 25.05.2011 18:37
super
stokrotka 19.04.2011 14:51
fajne
AgaS10 13.01.2011 11:22
No i fajnie,najważniejszy jest pomysł:)
Misiabe 27.11.2010 19:51
I małe wyjaśnienie co do nazwy. Pomysł na ciasto był całkiem inny ale w trakcie robienia okazało się że mam za mało mąki. Wrzuciłam do piekarnika to co było. Wyjmując je z piekarnika rzuciłam hasło: wyszły mi te jabłka takie do niczego :) Okazało się jednak że i mężowi i dzieciom bardzo smakuje :) i zostało juz takie... do niczego :P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat