Jabłecznik z kokosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto: mąka ziemniaczana

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • jajko

    4 szt
  • cukier

    1/2 szklanki
  • woda

    1/2 litra
  • cukier

    1 szklanka
  • budyń waniliowy

    2 szt
  • góra ciasta:masło

    1/2 szt
  • jajko

    3 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • wiórki kokosowe

    2 opakowania
  • masa

    8-10 szt
  • jabłka

    8-10 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubic z cukrem, dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia (1 łyżeczka).Upiec w piekarniu, 180 stopni aż będzie rumiane. Jabłka pokroić na ósemki, ugotować ale nie rozgotować. Wyciągnąć.Do wody po jabłkach wsypać budynie i ugotować. Na przestudzony biszkopt wyłożyć jabłka wymieszane z budyniem - muszą być już letnie. Na to dajemy masę kokosowa - masło rozpuścić,dodać wiórki, jajka i cukier, dokładnie wmieszać. Włożyć do piekarnika na 20 minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 08.07.2012 13:30
fajne
[email protected] 21.06.2012 15:32
cos pysznego
gusia1000 17.01.2012 18:54
Pyszna słodkość.
Edyta31 11.07.2011 01:23
ciekawe połączenie :)
edyta44 07.02.2011 09:07
wyglada pieknie
edyta44 22.10.2010 09:58
wyglada pieknie
Buczo007 07.10.2010 12:14
Zrobiłam się głodna :)
Justyna88 09.09.2010 09:43
super musi byc pyszne, musze go upiec :)
Agnieszka_B 09.09.2010 09:28
Wygląda rewelacyjnie.... Pyszności:)
alaaa 08.09.2010 21:28
ale połączenie jak dla mnie super,lubię jabłka i kokos ,muszę upiec

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat