jabłecznik z budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 szkl maki

  • 1 szkl. cukru

  • 1 margaryna

  • 2 łyżeczki proszku do pieczeni

  • mleko

  • 3 budynie waniliowe

  • jajko

    1 szt.
  • żółtka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z mąki, cukru, jaj,margaryny, proszku do pieczenia. Podzielić ciasto na 2 części, jedną rozłożyć na brytfance na to położyć budyń ugotowany na 3/4 l mleka. Budyń ma być gorący.Na to jabłka i drugą część ciasta.Piec do momentu aż będzie dobre.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat