Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Irańska ryba smażona

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 80 dkg
mąka pszenna 3 łyżki
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 0,5 lyżeczki
pieprz 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Irańska ryba smażona

Filety (świeże lub rozmrożone) osuszyć papierowym ręcznikiem. Wymieszać mąkę z przyprawami i obtoczyć w niej kawałki ryby. Smażyć na złoty kolor na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 04.10.2014 10:39
Ciekawy przepis, ta kurkuma i curry mnie zainteresowały.
gusia1000 19.08.2014 01:27
Dobra ryba.
Motorek 16.08.2014 18:08
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak