Indyk w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    50 dag
  • kalarepka młoda

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • seler nać

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    20 dag
  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • pieprz

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • sól

  • cukinia

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Marchew, pieczarki, cukinię i seler pokroić w plasterki. Kalarepki, paprykę i cebulę w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, podsmażyć mięso nie rumieniąc. Kalarepę, marchew, paprykę, seler i cebulę zalać gorącym bulionem, wrzucić liść laurowy, dusić pod przykryciem 10 minut, dodać cukinię i pieczarki, dusić jeszcze 5 minut. Dodać podsmażone mięso, wymieszać, zagotować i dusić następne 5 minut. Doprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 18.12.2013 08:46
smaczne danie
ankaryba 12.05.2012 19:54
brzmi smacznie :-)
rzenia15 18.10.2011 11:09
musi byc pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat