Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w maladze

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 500 g
brzoskwinie w puszce 2
wiśnie 11
listki melisy 22
bulion drobiowy 1 szklanka
wino białe
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Goździki całe Prymat 2
ziele angielskie 4-6
rodzynki 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
Chrzan śmietankowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w maladze

Umyte rodzynki zalej białym ,zostaw na kilkanaście minut.Zagotuj bulion z przyprawami 5-7 min.Wlej żelatynę wymieszaną z 2-3 łyżkami zimnej wody.Wlej wino doprowadź do wrzenia.Zestaw z ognia i przecedź.Pierś z indyka upieczona- pokrój ją w cienkie plastry. Na dno dużego półmiska wylej kilka łyżek galarety wymieszanej z rodzynkami,zostaw do zastygnięcia.Na niej ułóż plastry indyka,udekoruj plastrami brzoskwin,wiśni i listkami melisy.Podawaj z chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak