Indyjskie chlebki chapati

Indyjskie chlebki chapati

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pełnoziarnista

    1/2 szklanki
  • woda

    35 ml
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Indyjskie chlebki chapati

Kroki postępowania

Krok 1 - Indyjskie chlebki chapati foto
W miseczce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą oraz sól. Dolej wodę i wyrabiaj ciasto przez 6 minut.
Krok 2 - Indyjskie chlebki chapati foto
Podziel ciasto na części wielkości dużego orzecha włoskiego. Każdą część uformuj na kształt dysku i wałkuj cieniutko stolnicy podsypanej mąką. Smaż na suchej, mocno rozgrzanej patelni.
Krok 3 - Indyjskie chlebki chapati foto
Przełóż na drugą stronę, gdy na powierzchni zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Rafał3 23.02.2013 17:14
mniam mniam
Boska_Agatka 23.02.2013 17:08
super
Agnieszka42 23.02.2013 16:12
Barddzo proste i szybkie jak komus chleba w domu zabraknie a do sklepu dalekoo...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat