Indyjskie chlebki chapati

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pełnoziarnista

    1/2 szklanki
  • woda

    35 ml
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Indyjskie chlebki chapati foto
W miseczce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą oraz sól. Dolej wodę i wyrabiaj ciasto przez 6 minut.
Krok 2 - Indyjskie chlebki chapati foto
Podziel ciasto na części wielkości dużego orzecha włoskiego. Każdą część uformuj na kształt dysku i wałkuj cieniutko stolnicy podsypanej mąką. Smaż na suchej, mocno rozgrzanej patelni.
Krok 3 - Indyjskie chlebki chapati foto
Przełóż na drugą stronę, gdy na powierzchni zaczną pojawiać się pęcherzyki powietrza.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał3 23.02.2013 17:14
mniam mniam
Boska_Agatka 23.02.2013 17:08
super
Agnieszka42 23.02.2013 16:12
Barddzo proste i szybkie jak komus chleba w domu zabraknie a do sklepu dalekoo...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat