Imprezowa sałatka z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 torebki
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • ser żółty

    20 dag
  • jajko

    6 sztuk
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    pęczek
  • majonez tradycyjny

    wg uznania
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotuję w osolonym wrzątku na sypko, odecdzam, przesypuję do miseczki, zostawiam do wystudzenia. Ser ścieram na tarce, tuńczyka osączam z zalewy, jajka gotuję na twardo, obieram siekam w kostkę, tak samo cebulę dymkę razem ze szczypiorem. W szklanej salaterce układam warstwami ryż, jajka, smaruję warstwą majonezu, oprószam solą i pieprzem , dodaję rozdrobnionego tuńczyka, ser, znów smaruję majonezem posypuję osączoną kukurydzą z puszki oraz cebulą. Schładzam w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 03.05.2016 17:02
chętnie bym zjadła takiej sałatki
Madzai 03.05.2016 13:15
Super :) mniam
Damiano 03.05.2016 13:15
smaczna sałatka
Renataj 03.05.2016 12:54
Z pewnością bardzo dobra:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat