Imbirowe mango "piwo"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

  • cukier

    2 łyżki
  • woda gazowana

    1 litr
  • mango

  • imbir

    10 kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Imbir myję i ścieram na grubej tarce razem ze skórką. Cytrynę szoruje i parzę a następnie ścieram skórkę. Startą skórkę z cytryny dodaję do startego imbiru i ugniatam razem przez chwilę. Do dzbanka przekładam imbir ze skórką, dodaję cukier i wyciśnięty sok z cytryny. Zalewam wodą mineralną i odstawiam na 10 do 15 minut. W tym czasie obieram mango, miąższ przekładam do blendera i miksuje na gładka masę.
Zmiksowany miąższ mango łączę z wodą i dokładnie mieszam. Napój najlepiej smakuje schłodzony, jednak dla dzieci pozostawiam go w temperaturze pokojowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 02.06.2013 20:04
Pewnie smaczne, dobre składniki !
idealme 02.06.2013 08:17
idealne na gorące dni!
Renata9 02.06.2013 08:04
wyśmienity napój
iwi 02.06.2013 00:59
Świetny napój.
Bernadeta1 01.06.2013 23:07
super napój na upalne dni
treonina 01.06.2013 23:04
pierwszy raz widzę coś takiego :-) fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat