hamburgery z czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dkg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • jajka

    2 szt.
  • sól

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyzka
  • olej do smażenia

    100 ml.
  • boczek wędzony

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone wymieszać z bułką tartą, jajkami i czosnkiem. Uformować 4 hamburgery, każdy owinąć plastrem boczku i usmażyć na oleju z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 07.04.2013 19:39
CIEKAWE W SMAKU
AURELKA 26.09.2012 18:20
smaczne jedzonko
Beata73 06.05.2012 16:52
super
Beata73 06.05.2012 16:52
super
gosia561 10.02.2012 16:26
ciekawa wersja
daria899 04.06.2011 19:02
super
Kate131 09.05.2011 07:08
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat