Hamburgery

Hamburgery

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    600 g
  • jaja

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyzki
  • sól, pieprz

  • kajzerki

    15
  • sałatka do hamburgerów

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Hamburgery

Mięso wymieszać razem z bułką tartą, jajkami, solą i pieprzem do smaku.
Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
Z przygotowanego mięsa formować 15 kulek, następnie spłaszczyć tworząc okrągłe placuszki i układać na przygotowanej blaszce.
Kotlety na hamburgery piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Po tym czasie na kratkę ułożyć przekrojone w poprzek bułki i wstawić do piekarnika na 3-4 minuty.
Wyjąć z piekarnika bułki i kotlety.
Na połówkę bułki położyć kotlet, na kotlet sałatkę do hamburgerów i przykryć drugą połówką bułki.
Możemy dać też po listku sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat