Hamburger Strogonoff z mikrofalówki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej roślinny

    1 łyżka
  • mięso mielone wołowe

    450 gram
  • pieczarki marynowane

    1 słoik
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • papryka mielona

    0,5 łyżeczki
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • cebula

    1/4 szklanki
  • zupa

    350 krem z kurczaka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włożyć cebulę i wlać olej do średniego rondla. Dusić przez 2 minuty aż cebula będzie miękka. Dodać mięso. Ogrzewać na poziomie WYSOKI przez 5 minut, aż mięso straci różowy kolor. Zamieszać w połowie czasu gotowania. Ostudzić. Dodać grzyby, mąkę, sól i paprykę. Dobrze wymieszać. Ogrzewać pod przykryciem przez 7 minut ustawiając regulator na poziom WYSOKI. Wymieszać w połowie czasu ogrzewania. Dodać śmietanę, podgrzać na poziomie WYSOKI przez 3 minuty aż potrawa będzie gorąca. W połowie czasu podgrzewania zamieszać. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat