Hamburger II

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    1 sztuka
  • olej

    do smażenia
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • kapusta pekińska

    do psypania
  • cebula

    1/2 sztuki
  • ser

    2 plasterki
  • ketchup

    do polania
  • kotlet hamburgerowy

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rogzranej patelni podgrzewamy kotlet hamburgerowy, gdy z jednej strony sie podpiecze przekręcamy go na drugą, aa wierzch kładziemy plasterki sera żółtego np Gouda.
Dodatkowy na patelni podgzrewamy bułkę.

Kapustę siekamy, a ogórka kroimy w plasterek
Cebulę kroimy takze w plasterki.

Na rogrzana bułke kładziemy kotlet z serem, posypuemy wedle uznania kapusta pekińską , kladziemy cebulę, ogórka, ketchupujemy i zamykamy bułkę.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamyk 16.10.2012 12:26
i wiesz co jesz
kate.500 15.06.2012 00:09
smacznie wyglada
Magdalena1110 10.05.2012 21:11
lubię
leonkot 16.03.2012 15:15
świetne, też tak robię
mic 27.12.2011 21:18
dzieki
Reda 27.12.2011 08:39
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat