Halawiyat bi gazar czyli marokańskie kulki marchewkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • starta marchewka

    2 szklanka
  • ciastka maślane

    150 g
  • cukier

    3/4 szklanka
  • woda

    3/4 szklanka
  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Startą marchewkę przekładamy do garnuszka.

Zasypujemy cukrem i zalewamy wodą.

Gotujemy aż zgęstnieje od czasu do czasu mieszając.

Odstawiamy do ostygnięcia.

Ciasteczka ucieramy na drobne okruszki

Dodajemy do nich marchewkę i formujemy niewielkie kuleczki.

Obtaczamy je w wiórkach kokosowych.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 10.01.2013 17:47
świetnie się prezentują! Uwielbiam takie domowe pralinki, ta wersja jest bardzo smaczna:)
Fiffi 09.09.2012 21:14
fajny przepis, z chęcią wypróbuję
smile 13.06.2012 18:44
świetne!
przejs 25.05.2012 12:09
uwielbiam arabskie słodycze! i marchewkę :D pycha!
barbarella 22.05.2012 15:40
wow, pomysł rewelacja:)
iziona 20.05.2012 07:46
A ja nie robiłam i nie jadłam, ale mi się podobają :)
Habibi 20.05.2012 06:38
Robiłam kiedyś podobne, jednak w formie kosteczek :)
Cukiereczek13 18.05.2012 14:22
super pomysł :)
Ewa104 18.05.2012 13:29
Podobają mi się takie przegryzki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat