Gyros z frytkami i surówka

Gyros z frytkami i surówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    500 g
  • przyprawa gyros

  • ziemniaki

    5 szt
  • kapusta pekińska

    1 szt
  • pomidor

    2 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • sos winegret

  • sól

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Gyros z frytkami i surówka

Mięso pokroić w paseczki zasypać przyprawą do gyrosa i smażyć na oleju. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na frytki a następnie smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Pekinkę pokroić w paseczki, dodać do niej umyte i pokrojone w paseczki lub kostkę warzywa i zalać sosem, przed samym podaniem. Frytki wyciągnięte z tłuszczu oprószyć solą i wyłożyć na talerz, do tego dodać parę paseczków usmażonego mięska oraz surówkę. Frytki oraz mięso można polać jeszcze ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

anulka69 26.02.2017 20:39
ale pychota, aż cieknie ślina
IwonaKa 25.03.2016 14:19
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat