Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gyros na frytkach

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
1 szt
przyprawa kebab- gyros Prymat
Sklep Prymat
oliwa
do smażenia
kapusta pekińska
1/2 szt
pomidor
1 szt
frytki
450 g
majonez
2 łyżki
śmietana 12%
2 łyżki
czosnek
1-2 ząbki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ketchup
ogórek zielony
1 długi
papryka czerwona
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros na frytkach

Pierś kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie z dodatkiem przyprawy do gyrosa. Z majonezu, czosnku i śmietany robimy sos, który doprawiamy sola i pieprzem. Danie układamy na talerzu warstwami. Najpierw usmażone frytki, potem mięso z kurczaka, następnie poszatkowana kapusta i pokrojone w kostkę: pomidor, papryka i ogórek. Warstwę warzyw polewamy przygotowanym sosem i ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 04.10.2011 13:34
super danie
Dorota76 18.10.2010 11:19
Ciekawe podanie bardzo lubię takie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak