Gulaszowa Izabeli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gulaszowe wieprzowe

    1 kg
  • cebula

    2 szt.
  • margaryna

    0,5 kostki
  • pomidory bez skórki w puszce

    1 szt.
  • koncentrat pom. włocławek

    1 słoiczek
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • odrobina majeranek

  • smako myk przyprawa

    1 łyżeczka
  • uniwersalna kucharek

    1 łyżeczka
  • ziemniaki

  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    1 szt.
  • papryka czerwona

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku roztapiamy margarynę, wrzucamy gulaszowe pokrojone w kostkę, gdy się troszkę obsmaży dodajemy pokrojoną cebulę, sypiemy przyprawami. Kiedy się lekko przypiecze podlewamy wodą. Następnie wrzucamy pokrojoną paprykę, po chwili pokrojone ziemniaki. Pod koniec pomidory z puszki i koncentrat. Podaję z świeżutkim pieczywem :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pacia 07.12.2011 11:17
uwielbiam gulaszową
Tika4444 11.09.2011 10:59
pycha, super przepis
Ania67 29.08.2011 19:04
apetyczna
misia53 18.08.2011 00:37
też lubię gulaszową
ben-ka 17.08.2011 10:46
Gulaszową robię często w chłodne dni.
pacpaw 01.02.2011 10:35
konkret jedzonko. Coś na zimowe dni.
romanrafal 31.01.2011 15:36
lubię gulaszową,super
Ewa111 28.01.2011 19:30
wygląda apetycznie i pewnie tak smakuje
Emilia22 28.01.2011 16:55
fajnie wygląda
Iwona51 28.01.2011 13:53
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat