Gulasz z wątróbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    0,5 kg.
  • boczek wędzony

    120 g.
  • ogórek kiszony

    2
  • pieprz

    szczypta
  • bulion

    0,5 litra
  • sól

    szczypta
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z wątróbki foto
Boczek pokroić i podsmażyć.
Krok 2 - Gulasz z wątróbki foto
Wątróbkę pokroić i podsmażyć razem z boczkiem.
Krok 3 - Gulasz z wątróbki foto
Ogórki pokroić dodać do smażącego się mięsa.
Krok 4 - Gulasz z wątróbki foto
Wszystko zalać bulionem. Dodać przypraw. Zagęścić wymieszaną ze śmietaną mąką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat