Gulasz z wątróbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    0,5 kg.
  • boczek wędzony

    120 g.
  • ogórek kiszony

    2
  • pieprz

    szczypta
  • bulion

    0,5 litra
  • sól

    szczypta
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z wątróbki foto
Boczek pokroić i podsmażyć.
Krok 2 - Gulasz z wątróbki foto
Wątróbkę pokroić i podsmażyć razem z boczkiem.
Krok 3 - Gulasz z wątróbki foto
Ogórki pokroić dodać do smażącego się mięsa.
Krok 4 - Gulasz z wątróbki foto
Wszystko zalać bulionem. Dodać przypraw. Zagęścić wymieszaną ze śmietaną mąką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat