Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wątróbki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 0,5 kg.
boczek wędzony 120 g.
ogórek kiszony 2
pieprz szczypta
bulion 0,5 litra
sól szczypta
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątróbki

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić i podsmażyć.
Krok 1 - Gulasz z wątróbki foto
2
Wątróbkę pokroić i podsmażyć razem z boczkiem.
Krok 2 - Gulasz z wątróbki foto
3
Ogórki pokroić dodać do smażącego się mięsa.
Krok 3 - Gulasz z wątróbki foto
4
Wszystko zalać bulionem. Dodać przypraw. Zagęścić wymieszaną ze śmietaną mąką.
Krok 4 - Gulasz z wątróbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak