Gulasz z parówek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cienkich parówek wieprzowych

    10
  • cebule

    2
  • cukinie

    2
  • papryka czerwona

    1
  • papryka żółta

    1
  • zagęszczonego soku pomidoroweg

    500 ml
  • cukru

    2 szczypta
  • do smaku

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

  • zioła włoskie

  • przyprawa ognisty smok

  • sól

  • olej

    4 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować wszystkie warzywa. Paprykę, cebulę i cukinię pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej i wsypać paprykę, chwilkę smażyć. Parówki obrać z foliowej osłonki, pokroić na pięć części. Wrzucić je do garnka z podsmażoną papryką i smażyć parówki na złoty kolor. Do parówek wrzucić pokrojone warzywa i smażyć około 3 minuty. Dodać do swojego smaku przyprawy, zalać sokiem pomidorowym i dusić gulasz drugie trzy minuty. W razie konieczności jeszcze doprawić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ZEWA 30.08.2012 22:25
polecam bo jest smaczny
Monika79 30.08.2012 18:00
bardzo mi sie podoba
mela25 23.08.2012 08:46
wyglada pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat