Gulasz z papryką i musztardą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • patison

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • cebula

    1,5 szt
  • szynka wieprzowa

    60 dag
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • olej do smażenia

  • tymianek

  • Czosnek suszony Prymat

  • mąka pszenna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z papryką i musztardą foto
Na oleju smaże pokrojoną w kostkę cebule i mięso wieprzowe, oprószam je sola, pieprzem i czosnkiem.
Krok 2 - Gulasz z papryką i musztardą foto
Gdy mięso będzie juz miekkie, wsypuje pokrojoną paprykę, patison, ogórek, mieszam, dodaję tymianek, podlewam odrobinką wody i duszy kilka minut na małym ogniu.
Krok 3 - Gulasz z papryką i musztardą foto
Na koniec do naszego gulaszu wsypuję słodką paprykę,odrobinkę curry, mąkę i dodaję musztardę, po 2 minutach duszenia gulasz jest gotowy. Podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat