Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z maślakami ...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
mąka pszenna 4 łyżki
cebula 1 sztuka
smalec 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
grzyby leśne 250 ml/słoik
woda 6 szklanek
śmietana 12% 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki

Porada

soli czy kucharka dodać dopiero po dodaniu maślaków w zalewie solnej, gdy się wszystko połączy po dodaniu z wodą wtedy próbujemy smak słoności

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z maślakami ...

łopatkę pokroić w kostkę grubszą i obsypać mąką

na gorącym smalcu dobrze zrumienić mięso, do zrumienionego dodać drobniutko pokrojoną cebulę i maślaki w zalewie solnej i wszystko podsmażać z 10 minut mieszając

następnie wlać wodę, do smaku kucharka i pieprz mielony

dusić pod przykryciem do miękkości mięsa

śmietanę wymieszać z mąką z ciut wodą i mieszając zagęścić sos

gulasz smakuje z kaszami, ryżem, ziemniakami........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.07.2014 18:59
pyszny gulasz,juz się nie moge doczekac sezonu grzybowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak