Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka wieprzowa
70 dkg -
cebula
1 sztuka -
marchew
1 sztuka -
czosnek
2 ząbki -
sól do smaku
-
bulion warzywny
2 szklanki -
pieprz
3 szczypty -
Papryka słodka mielona Prymat
3 szczypty -
przyprawa do potraw Kucharek
2 łyżeczki -
mąka pszenna
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Gulasz z łopatki
Wymieszać przyprawy z olejem, dodać mięso, dokładnie wymieszać żeby całośc była obtoczona przyprawami.
Odstawić na 60 minut do lodówki, można na dłużej.
Cebulę, marchew obrać, zetrzeć marchew na tarce jarzynowej, cebulę pokroić w piórka.
Obrany czosnek drobno posiekać.
W brytfannie , rozgrzać olej, włożyć mięso, mocno obsmażyć.Dodać cebulę, marchew, czosnek, całość podsmażać minutkę.
Zalać bulionem, przykryć pokrywką, zmniejszczyć płomień pod garnkiem, dusić około 40 -50 minut.
Mąkę rozprowadzić w niewielkiej ilości wody, dodać do sosu, zagotować.
Podawac z kaszą i ulubioną surówką.
SMACZNEGO!!!!
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się