Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kapustą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 80 dkg
kapusta kiszona 1 kg
cebula 1 sztuka
smalec 2 łyżki
bulion wieprzowy 2 szklanki
czosnek 2 ząbki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kapustą

Obraną cebulę, pokroić w piórka, podsmażyć na dwóch łyżkach smalcu.
Mięso pokroić w kostkę, dodać do cebuli.
Razem z mięsem dodać paprykę, kminek, drobno pokrojony czosnek, zalać szklanką bulionu, dusić 20 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Podlewając bulionem w razie potrzeby.
Kapustę pokroić, dokładnie odcisnąć z wody, dodać do mięsa, razem z przecierem pomidorowym, dolać resztę bulionu, dusić na małym płomieniu około godziny.

Podawać z pieczywem.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 11.05.2015 22:46
Pyszne danie :)
w mojej kuchni 11.05.2015 21:36
pyszne jedzonko do zjedzenia
gosia1988 11.05.2015 20:46
lubię taki
Kasnaj 11.05.2015 20:26
super przepis
pestka 11.05.2015 20:21
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak