Gulasz z indyka z pieczarkami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 kg
  • pieczarki

    40 dag
  • cebula

    2 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • bulion drobiowy

    100 ml
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • słodka papryka Prymat

  • zioła prowansalskie

  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżeczka
  • mąka

    3 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z indyka z pieczarkami. foto
Pierś pokroić w dużą kostkę, doprawić przyprawą Kucharek, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Odstawić na 30 minut, niech przejdzie przyprawami.
Krok 2 - Gulasz z indyka z pieczarkami. foto
. Mięso oprószyć mąką i smażyć partiami.
Krok 3 - Gulasz z indyka z pieczarkami. foto
Przełożyć do garnka, podlać bulionem i dusić około 15 minut.
Krok 4 - Gulasz z indyka z pieczarkami. foto
Posiekane ząbki czosnku, przesmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i całość dodać do indyka.
Krok 5 - Gulasz z indyka z pieczarkami. foto
Pieczarki pokroić na duże kawałki, przesmażyć i również dodać do garnka z indykiem
Krok 6 - Gulasz z indyka z pieczarkami. foto
. Całość dusić jeszcze około 5 minut. Doprawić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
leonowie 03.04.2014 18:09
lubię i sama często robię. Podaję zazwyczaj z ryżem:)
Rysia 03.04.2014 18:05
Szybki ,smaczny gulasz.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat