Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyczych wątróbek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 600 g (indycza)
gruszki 2 szt
szynka wędzona 100 g
masło 1 łyżka
ząbki czosnku 3 szt
Tymianek suszony Prymat
bulion drobiowy 700 ml
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka 1 łyżka
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyczych wątróbek

Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
Gruszki obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na maśle, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Następnie dodajemy wątróbkę, lekko podsmażamy razem z pokrojoną w kostkę szynką, zalewamy gorącym rosołem. Dusimy przez chwilę dodajemy posiekaną natkę. Śmietanę rozrabiamy z mąką, hartujemy z sosem. Całość wlewamy do gulaszu, dokładnie łączymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak